SPOTIFY

Nu alla goda vänner och bekanta finns FRIA TYGLAR på SPOTIFY och iTunes. Lyssna gärna och berätta för andra att vi finns där. Gillar ni det – berätta det för oss! Ogillar ni det – håll gärna tyst om det.

Sommarturné i år igen, HURRA!

Med goda förhoppningar om förbättring av väderprognoserna drog FRIA TYGLAR söderut. Först till det småländska Småland där vi gjorde en skön konsert på en gammal lastvagn vid en skön sjöstrand med en skön publik. Vädret var glimrande hela kvällen. Ack, ja, det var en skön kväll! Hela konserten avslutades med en irländsk operasångare som ställde sig på ett brunnslock och levererade några riktiga örhängen. Läckert!IMG_0007Efter en skön natt på ett underbart Bed &Breakfast for vi till Karlshamn för en spelning på Kastellholmen. Kort transport med båt ut till ön och sedan var det till att ställa upp ljudanläggningen. När det var klart kom det ett lätt regn som gjorde att vi fick hjärtat i halsgropen. Att spela utomhus i regn är inget vidare. Regnet drog dock vidare och det hela slutade med en underbar viskväll för en verkligt initierad publik.

En verklig KANONSPELNING!!!!  IMG_0019

 

Afton i Dandalen

Fria tyglar spelade på Dandalens Dansbana. Dansbana är nog för mycket sagt men det var en trevlig spelscen mitt i ingenstans på Orust. Dock var det en tämligen talrik publik som fann vägen dit. Det blev en trevlig kväll med visor, historier och historia. Först brakade GÅKE loss med allsång, ljug och skrönor samt kanske en liten del sanning. Sedan var det vår tur med helt sanningsenliga visor och låtar. Efter en välbehövlig kaffe/korv-paus var det dags igen för GÅKE och Fria Tyglar att göra ett set till. Därpå kom OHLSTONE band som spelade instrumentalt i skön Spotnicks-stil. Det var fyra mogna musiker som med känsla och kläm rev av det ena goa örhänget efter det andra. En i sanning skön kväll.

IMG_0879OHLSTONE band i full aktion.

Sommar och visor

Lars-Erik Petersons foto.

En bild tagen inför kvällens spelning på Bräcke hembygdsgård. Anders och Jonny försöker få ordning på ljudet. Peo har smugit sig iväg föra att justera vätskenivån. Det blev en mycket lyckad viskonsert tillsammans med Hasse och Lasse, två glada vistolkare från Tjörn. Publiken fick ett brett utbud av visor till sig  på temat ”Visor från borta och nära”.  En skön och lyckad kväll i solskenet. Kanske det kan bli fler arrangemang i den sköna miljön på Bräcke? Vem vet?