Luciakväll på Wadman

Att fira Lucia på Café Wadman är väldigt ovanligt, dock  bjöds det på glögg och hemmagjorda pepparkakor när publiken kom. Uppskattades mycket! Inget firande men FRIA TYGLAR ruckade på sina principer och fungerade som allsångskreatörer under första halvan av kvällen. I samband med allsjungandet var det quiz. Det lyckades alldeles utmärkt, det  var ingen som hade alla rätt. Vi fick dock beröm för valet av allsångerna.

img_0805Efter paus med mer hembakt var det dags för kvällens gäst: Christer Pilelöw från Karlshamn. Denne trogne arbetshäst som slitit för visan som kulturform i många år. Han framförde ett blandat visprogram med allt från otrogna taxichaufförer till kärlekens besvärligheter. Flera visor från Finland och Norge fanns med i programmet. Alltid när de nordiska visorna får plats. Publiken tackade med varma applåder och det var massor med positiva reaktioner.

FRIA TYGLAR tackar Christer för en fin visstund.

Besök i Skåne

En halvruggig novemberdag startade vi i gryningen. Snabba mil måt Skåne där vi skulle göra två spelningar på en dag. Först till en underbar träffpunkt i Staffanstorp där runt 100 personer bänkat sig för kaffe och visor. Det blev en värmande stund för FRIA TYGLAR och publiken. De visor vi valt ut gillades och det blev en del skratt och igenkännande nickar.

Bildresultat för lund bilder

Sedan var det dags att förflytta oss till Lund för en spelning på Kulturkrogen. Trevligt och mysigt men en aning lite med publik. Det är svårt att konkurrera med alla det enorma kulturutbudet som är i Lund. Dock var det tillräckligt många gäster för att vi skulle genomföra vårt program som gillades och berömdes. Därefter var det dags för övernattning och resa åter till västkusten efter en god frukost.