Varmt och skönt i Mölnlycke

För PRO i Mölnlycke spelade FRIA TYGLAR i Hulebäcksgymnasiets matsal. Stora glasrutor mot söder. Stark sol och 25 grader varmt på utsidan. Gissa om det blev varmt på insidan. Men vi svettades, spelade och trivdes. Likaså den nästan 100 PRO-medlemmar som satt i publiken. Som alltid, gott beröm för en bra spelning. Skönt att ha med sig.

”Fria Tyglar” 

”Fria Tyglar” visade sig bestå av tre ”mogna” män som spelade bas, luta och gitarr. Alla tre bidrog med väldigt samstämmig och klar och tydlig sång. De berättade inledningsvis om sig själva och sedan drog de snabbt igång med en massa kända och en del för de flesta inte så kända låtar. De spelade låtar av till exempel: Ola Magnell, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube med flera.

Av applåderna att döma var framträdandet mycket uppskattat vilket även eftersnacket visade! Vår ordförande tackade ”Fria Tyglar” som fick en varm och avslutande applåd.

Bild och text Sven Helén

På ”Torpet”

I regn och blåst stod ett kalastält uppställt på det gamla varvsområdet vid Eriksberg. Varvet, ”Torpet”, är borta sedan flera år. Nu står det fina bostadshus där det förr vimlade av truckar, lastbilar, kärror och strävsamma varvsarbetare. I detta tält skulle det firas kalas för en sjuttioåring. Mycket folk och litet tält men allt ordande sig det blev en häftig spelning inför en lagom kalasglad publik.

Vill du se lite bilder och höra lite fint ljud kan du gå in på:

Bilder och ljud: Björn Carlström