Vacker kväll vid Östersundet

I går afton var jag på Restaurang Brygghuset vid Östersundet. Sundet ligger mellan fastlandet och den otroligt vackra ön Torsö norr om Mariestad. Visans Vänner i Skaraborg hade sin traditionsenliga våravslutning där. Nästan 30 personer hade mött upp. Det blev en underbar kväll i värmen (solen stod på som en blåslampa genom fönstren) med god mat och gott käk. Det var entrecote på planka, abborre på planka, stekt gös och helstekt fläskfilé. Allt mycket smakligt. Sedan var det kaffe och tårta.

Massor med visor framsjöngs. En underbar blandning av gammal och nytt, vackra och lite rufsiga visor, traditionella visor blandat med lite folkmusik. Det var gitarr, fiol och tvärflöjt som spelades under kvällen.

http://www.visansvanner.org/Bilder/bilder/2016/varavslutning/DSCF1213.jpg     http://www.visansvanner.org/Bilder/bilder/2016/varavslutning/DSC02694.jpg

Kvällens underbaraste var när vår kära medlem Gertrud (snart 90 år) med sin klara röst sjöng några av sina gamla paradnummer. Yngsta sångerskan under kvällen var en ung tjej  cirka 10 år som, lite blygt tillsammans med farmor/mormor sjöng en av Astrid Lindgrens sommarvisor. Underbart att få uppleva detta. Denna enorma spel- och sångglädje som finns i denna förening som ser framtiden an med tillförsikt.

Som sagt: EN UNDERBAR VISKVÄLL VID ÖSTERSUNDET! TACK!!!