Blekinge i vackra vårtider

Inte för att våren hunnit speciellt långt i vecka 16 då FRIA TYGLAR var på en vårturné i Blekinge. Dock var det ljust och på sina ställen började slånen blomma och i hagar och gläntor var det en matta av vitsippor. Vi for runt i fem dagar, spelade på 15 ställen under projektnamnet ”Musik i vården”. Från Karlskrona i öster till Mjällby i väster for vi som skållade råttor. Roligt och jobbigt på samma gång. Publikantalet varierade kraftigt, allt från 6-7 personer till över 50 på andra ställen. Sista dagen var kämpig. Jag hade drabbats av en underbar luftvägsinfektion och lät som om jag käkat fotskrapa till frukost. Men med små justeringar i programmet rodde vi det hela i hamn. När jag kommit hem till Tjörn igen var det dags för penicillin och det knäckte den rasslande/rosslande rösten på två dagar, Nu är allt frid och fröjd igen och i morgon bär det av i härnad till frankernas rike.

FISKLIR

FRIA TYGLAR spelade idag för pensionärer i Partille kommun. Vi var i vinterträdgården i servicehuset FORELLEN. Dryg två dussin åhörare var på plats. trots att svenska kyrkan bjöd på tårta i en annan del av kommunen. Allt gick väl ända tills allt var klart och vi skulle fara hem. Då stannade hissen vi var i. Vi kom varken upp eller ner, inte åt höger eller vänster. Det var bara till att lasta ur alla grejor och fara vidare med en annan och betydligt mer funktionsduglig hiss. Allt slutade dock väl och vi hoppas att vi får återkomma till hösten.

NU LADDAR VI FÖR EN VECKA I BLEKINGE!!!!

LAPP PÅ LUCKAN

Susanne Alfvengren

Utsålt var och en bejublad kväll blev det när gotländskan med sina finstämda visor gästade Café Wadman. Men det var inte bara Susanne som var på scenen. Även kvällens inbjudne gäst; Lars-Erik Peterson från Tjörn gjorde ett fint framträdande med sin lite specifika dialekt och sitt småljugande mellan visorna. Annars var det som vanligt. Husbandet FRIA TYGLAR inledde med några låtar den sedvanliga frågesporten. En afton med absolut fullt hus. Det fanns inte plats för alla vid kaffeborden. Vi fick ställa ut extrastolar längs väggarna, men alla trängdes och trivdes. Nu tar Café Wadman ett välförtjänt sommaruppehåll och återkommer i oktober igen.

IMG_0843TRÅNGT OCH TRIVSAMT

Vill du läsa mer om kvällen kan du gå in på www.viskollektivet.se under fliken ”liv och leverne”.