Påskatider

FRIA TYGLAR spelade igår i Lerums församlingshem. Det var en trevlig samling människor som kommit trots det fina vårvädret och att det var Skärtorsdag. För oss var det roligt att få återkomma efter några år. Flera personer i publiken hälsade igenkännade på oss. Vi fick stort tack efter framträdandet. Många uttryckte sitt gillande med att vi inte spelar de allra vanligaste visorna, utan kommer med bra och tänkvärda texter. Det var även premiär för oss med den nya ljudanläggningen. Liten och naggande god. Det kommer att bli bättre allt eftersom vi lär oss att skruva och trycka på rätt knappar. Nu ska vi begå påskhelg och njuta av livet. Hej på er!

Ack, vad ljuvligt!

IMG_0594

Varmt och gott i solen. Underbart att sitta utomhus och öva när jag nu fick chansen. Nya strängar som stämde om sig fort som bara den. Det var att skruva och spänna hela tiden. Dock ledsnade jag efter en halvtimma, hämtade kameran och förevigade den sköna stunden. Nu är det dags för eftermiddagsfika.

Äntligen vår i sikte!

Nu har vi avverkat ett antal spelningar runt om i Västsverige. Två speldagar i Lidköping i februari. Blandade scener och blandad publik. Sedan åter till Göteborgstrakten med spelningar hos olika arrangörer. Trevliga möten med många roliga och intressanta människor. Att åter få komma till det härliga gänget i Hällingsjö är en ynnest. Som alltid ett varmt välkomnade och en kunnig publik. Nu senast i fredags var vi i Landvetter  och lördags på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Två vitt skilda spelningar men lika roliga.

Bildresultat för jan-olof andersson

Jan-Olof Andersson

Under tre dagar var FRIA TYGLAR på Vara folkhögskola. Vi hade anlitat pedagogen, artisten, gitarristen, musikern m.m, Jan-Olof Andersson. Under hans ledning fick vi chansen att tänka visor, tolkning och goda tankar om hur man framför visor i grupp eller enskilt. Det var tre fantastiska dagar och hatten var full av tankar när jag kom hem. Nu är det bara att försöka omsätta dem i praktiken.

FRIA TYGLAR har även införskaffat ny ljudutrustning som vi nu håller på att trimma in. Det låter väldigt bra (om jag får säga det själv). Tack vare Peos erfarenheter av denna typ av mixer börjar vi närma oss det ljud vi vill ha.