Det blev roligt

I går var jag i Mariestad. Spelade på Mariestads Visfestival i samband med att Visans Vänner i Mariestad firade 30 år. Det blev en fantastisk viskonsert uppdelad i tre avdelningar. Den initierade publiken fick chansen att lyssna till gammalt (undertecknad) och ungt. Lokala vissångare och mer långväga trubadurer. Mycket kända (Jan-Olof Andersson, Simon Swanström) och mer okända artister. Blandningen gav en friskhet och spänst i programmet som var välgörande. Arrangörerna hade gjort ett enormt arbete med denna konsert, framförallt Anders Ramberg och Håkan Hultin. När hela föreställningen var slut på teatern, var det dags att förflytta sig till en trevlig lokal för mat och fortsatt firande. För mig som var med och startade föreningen för 30 år sedan var den en fröjd att se hur väl den lever och mår. Att träffa gamla medlemmar som varit med sedan den första tiden var mycket roligt

.IMG_0474                 IMG_0482

Mingel och mat på efterfesten                    Anders Ramberg drar igång.

Åter i skolan

FRIA TYGLAR spelade i torsdags för SPF i Bjurslättskolans aula. I denna skola har jag inte varit sedan jag gick på mellastadiet någon gång på 60-talet. Då var det simlektioner som gällde. Först tvagning i sittbadkar, sedan kall dusch för att slutligen hamna i en liten bassäng för att visa at man kunde simma. Det var tider det. Nu, 50 år senare var jag som sagt åter i skolan. Publiken var ca 80 personer stor och det blev en bra spelning. Mycket beröm fick vi och mycket nöjda for vi hem.

IMG_0468

Här bänkar sig den trevliga publiken i Bjurslättskolans aula.

Härs och tvärs

Tiden går och nu är sommaren slut. Aktiviteterna  startar igen för FRIA TYGLAR. För en vecka sedan var det SPF i Lerum som fick höra oss i Missionskyrkan. Det var ca 80 personer som var på plats. Många nöjda kommentarer efter spelningen. På tisdagen i veckan som var, träffades vi för att öva. Det är på tiden att vi lägger in nya låtar i programmen. Rolig och spännande process att vaska fram material. Torsdagen ägnade vi åt att resa till Skivfabriken i Falkenberg. Där talade vi med Ola som hjälper oss att skapa ett skivkonvolut till den kommande CD:n. Åter en rolig och lärorik process. Det blir spännande att se vad det blir.