VISFEST i Pinan

Fria Tyglar spelade i går afton på VISFESTEN i den vackra staden Karlskrona. Ett fantastiskt arrangemang i samarbete mellan Visans Vänner i Karlskrona och Musik I Blekinge. På en grå och ganska trist innergård hade med gemensamma krafter skapats förutsättningar för trivsel, gemenskap och avnjutande av viskultur. Tusen tack för det fantastiska ljudet! På innergården fanns det en stor svart kub (kulturkub) som skapade en läcker geometrisk upplevelse. Intill kuben hade rests ett tält där artisterna framförde sina program. Det var en otrolig bredd i programmen. Det hela startade med en fantastiskt skönsjungade kvinna (Johanna Kraft, gitarrkomp Åke Larsson). Johanna ledde sedan en fantastisk barnkör i ett roligt och väldigt inspirerande program. Därpå fortsatte kvällen med inslag av egna förmågor från Visans Vänner och inbjudna artister. Fria Tyglar var näst sist på scenen och bjöd publiken på ett varierat och välplanerat program. Vi fick mycket goda reaktioner från publiken. ”Alltid bra som vanligt!” ”Vilket sväng och vilka roliga visor1!” Vilken härlig blandning av känt och okänt!”. Det var de vanligaste betygen vi fick. Efter oss kom den fantastiska scenpersonligheten Jenny Almsenius, som gjorde ett bejublat framträdande. Bara Jenny och hennes gitarr.Läckert med egna och andras visor. Flera tolkningar av Evert Taube och Cornelis Vreeswijk, snacka om känsla! Eftersittningen var inte att klaga på. Värdigt, snyggt och enkelt arrangerat med massor av gott småplock, dricka och musik.

En allt igenom lyckad VISFEST.

                      

                                             ÅKE LARSSON  kvällens ”vispappa”    

              

        ”KULTURKUBEN”  

               

                                                          JENNY  i full frihet

På besök på Epidemin

I dagarna två har FRIA TYGLAR besökt Epidemin i Göteborg. Vi har besökt en inspelningsstudio, belägen på det gamla Epidemisjukhusets område där det idag huserar konstnärer och mängder av kreativa människor. Där finns även studion som vi haft nöjet att arbeta i. Inte kunde jag ana att det skulle suga musten ur mig så totalt. Efter ett antal omtagningar av de olika låtarna, blev det till slut ganska bra. Känslan var sådan i alla fall. Att hela tiden vara på hörntänderna och fokuserad, tar kraft på en gammal man. Dock, roligt har det varit. De fantastiska människorna i studion som sett till att allt fungerat, har varit enastående. Ett stort tack till Johannes, Hasse och Anders! Kaffet de bjöd på var verkligen uppiggande och stimulerande. Goda råd och snälla korrigeringar under inspelningen gjorde sitt till för att jag skulle känna mig tillfreds. Som Anders Åsefeldt så nyktert konstaterade:; Nu har vi gjort vårt bästa och givit oss chansen! Hur sedan slutprodukten blir, kan vi bara gissa oss till. Grovjobbet är avklarat, nu är det finliret kvar.

Nytt och vackert!

I morgon är det dags för midsommarafton igen. Goda vänner kommer traditionsenligt på besök. Sill, potäter, jordgubbar. Senare lite grillat och gott. Till allt detta något lämpligt att skölja ner det hela med. Men, inte nog med detta! I dag var det dags att skifta strängar på gitarrerna inför kommande projekt i nästa vecka. Vilket ljud det blev! Det är så man ryser när man hör klanger och tonlängder. Inte längesedan jag bytte men jag blir alltid lika glad när gurorna för nya strängar. Nu ska det liras så fingrarna domnar.

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOP !!!!!

I Brygghuset

Mariestads Visans Vänner hade igår sin våravslutning. Traditionsenligt förflyttade man sig utanför Mariestad. Denna gång till Restaurang Brygghuset vid Torsöbrons östra fäste. Tjugosex medlemmar, inte illa, smaskade i sig mat och dryck. Lyssnade och framförde  visor och dikter under temat ”Lasse och Evert”. Många visor blev det, både enskilt och i olika konstellationer. Naturligtvis avsjöngs några allsånger, mer eller mindre diciplinerat. Det var fullt ös och stor sångarglädje. Maten var god och tack vare de stora glasfönstren blev värmen i lokalen så hög att det inte var någon risk att maten skulle kallna. Som vanligt ett roligt och välgjort arrangemang. Det är bara att tacka styrelsen för arbetet som de lagt ner. Dagen till ära hade det beställts en tårta för att fira att det nu är 30 år sedan vi startade föreningen.

Goda tårtan!                                      Goda värmen!