Visor i Lokstallet

FRIA TYGLAR reste med glädje och förväntningar till Blekinge. En resa genom ett vårvackert Sverige där björkarna börjar slå ut och slånen blivit vita av vackra blommor. Vi skulle medverka på en s.k Utbudsdag i vården. Cirka 60 personer satt i ett gammalt nedlagt Lokstall i Karlshamn som nu används som kulturarena. Många var vi som skulle visa upp våra färdigheter denna dag. Ingen hade speciellt lång tid på sig så det gällde att verkligen vara på hörntänderna när det var dags. Trots lite strul med en mikrofon gjorde vi en mycket god spelning. Varma applåder och sköna skratt från publiken. Positiva omdömen från arrangörerna. Vi for åter mot västkusten, trötta men nöjda. Om två månader reser vi åter till Blekinge. Då för att medverka på Visfesten i Karlskrona.

3 X Kungälv

FRIA TYGLAR har idag gjort en mini-turné i Kungälv. Först två spelningar på Ytterbyhemmet, två roliga och väl uppskattade spelningar med cirka 45 personer vid varje tillfälle. Sedan en kort resa in till Rexegården i Kungälvs centrum där ett trettiotal människor serverades fika med hembakt och FRIA TYGLAR som eftermiddagsunderhållning. Det var tre roliga och samtidigt krävande spelningar. Vi klarade dock av det med glans. Fick mycket beröm och önskningar om snar återkomst. Roligt att med visan som verktyg förgylla människors vardag.

Stående ovationer

Något jag inte är van vid är stående ovationer. FRIA TYGLAR åtnjöt detta efter att åter träffat alla pigga och glada seniorer i Hällingsjö. För andra gången var vi inbjudna till deras månadsmöte i klubbstugan vid Björkängsvallen. Spelningen gick som på räls. Både publiken och FRIA TYGLAR stortrivdes. Först kaffe med dopp, sedan visor, applåder, glada tillrop och skratt. Mycket beröm och damer som ville kramas efter konserten. Det är en ynnest att få uppleva detta. Peos basspel var denna gång riktigt gungande och det är en fröjd att spela då. Ljudet näst intill perfekt så allt kändes bara så bra. Hemfärden var i ett rosa skimmer med massor av ny energi i kroppen. Hoppas Katarina sänder några fina bilder som jag kan lägga in här.

Våravslutning på Café Wadman

Vårens Wadmans-caféer är nu över. En och förhoppningsvis skön sommar ligger framför oss innan vi drar igång caféet igen på höstkanten.

Vårens sista café-kvälll var en kväll fylld med visor i nordisk anda. FRIA TYGLAR startade programenligt kvällen med ett par visor. Sedan var det dags för frågesport som denna gång hade flera med fullt antal rätt så utslagsfrågan fick bli avgörande. Ett alltid lika roligt och uppskattat inslag.Först bland vis-gästerna kom två f.d vis-skoleelever, Linnea Jonasson och Anton Höber. De framförde fyra låtar med egen material till eget komp på piano och gitarr. Efter paus kom deras tidigare lärare, HANNE JUUL: HAnne som är huvudlärare på  Nordiska folkhögskolans vis-linje framförde en hel bukett med visor nordiska visor. Den stora publiken fick höra visor från Norge, Danmark, Island och Sverige. De gillade vad de hörde och Hanne fick vackert sjunga extranummer. Det var en skön och erfaren artist som vi hade lyckan att få på scenen denna kväll.

Hanne myser i kontakten med den underbara publiken.                 Den underbara publiken

Åter i Knalleland

Fria Tyglar for idag till Borås för att spela för Göta PRO. När bridge-spelarna lämnade plats för oss i lokalen var det dags att göra oss klara för konsert. Det var en tämligen stor skara människor som samlats för medlemsmöte. Vi fick äran att inleda hela kalaset. Vi gjorde bra ifrån oss och publikens reaktioner var enbart positiva. Som vanligt fick vi beröm för ett blandat och inte helt förutsägbart program. När vi var klara tackade vi för oss och satt åter kosan mot kusten. I Bollebygd stannade vi för att fylla på kaloriförråden. Det var en hemlagad, mycket god pytt-i-panna som serverades. Under måltiden ringde telefonen och vi fick en spelning till som skall göras i september. Allt rullar på fint för tillfället. Våren är här och man kan alltid ha det sämre.