Internationell fest i Floda

I Skallsjö församlingshem i Floda var det i går kväll en internationell fest. FRIA TYGLAR fick förtroendet att underhålla den blandade publiken. Det var barn och vuxna, europeér, afrikaner,araber och judar i en underbar blandning. Knytkalas var basen till kvällens förtäring. Det luktade sagolik från flera rågade fat. Vi blev bjudna att smaka. Eftersom skulle sjunga kändes det stressande att äta och sedan kliva upp på scenen så vi tackade nej, artigt och förklarande. När jag sedan for hem var det nästan att jag ångrade mig. Vår uppgift var att sjunga svenska visor. Berätta om den svenska vistraditionen och försöka ge en förklaring till varje visa utan att för den skull avslöja vad den handlade om. Enligt en mycket nöjd arrangör klarade vi av det med glans. En glänsande och trevlig kväll med myllrande publik.

I Alafors

Nog märker man att övning ger färdighet. (Fast en del kallar det fusk att öva.) Vid gårdagens spelning på Medborgarhuset i Alafors satt låtarna som spikade. Det var vilsamt och tryggt att spela för en samling glada och trevliga människor. Enligt arrangören var det cirka 70 biljetter förbeställda. Jag glömde bort att räkna hur många som var på plats men det var fullt rund de kaffedukade borden. Det blev flera extranummer innan vi tilläts lämna scenen. Det känns smickrande. Som alltid är det energigivande att få göra spelningar som denna.

Det trevliga medborgarhuset i Alafors.

Fullt Hus

Café Wadman en tisdagskväll i mars. Redan 40 minuter innan kvällens program startade, kom de första åhörarna. Allt efter som tiden gick, kom det fler och fler. Strax innan konserten var det dags att plocka fram fler stolar och bord. Sedan bar det iväg, först med Husbandet som inledde med några väl valda visor. Därefter quiz som stökades undan till förmån för två elever från Nordiska folkhögskolans vis-klass. Elin och Ellinor framförde fem visor av skiftande karaktär. Alla med känsla och stor skicklighet. Det var två fullfjädrade vis-artister som gav allt på scen. En riktig högtidsstund att få stifta bekantskap med dem. Efter paus var det dags för kvällens huvudartist. Maria Phil, som tillsammans med pianisten Per Johansson framförde texter av Claes Phil tonsatta av makan Maria. Snygg sång och vackert pianospel med en klar smak av jazz. Som vanligt trivdes publiken i den fullsatta lokalen och Anders Å. hälsade den alla välkomna till nästa Café Wadman den 7/4. Utan våra eminenta damer i entré och café hade kvällen varit torftig. Hembakt fikabröd och vänligt bemötande är viktigt för att locka publiken åter.

Elin och Ellinor i skön stämsång.              Maria och Per visar klass och proffsighet.