Höstfrukt

Blåsigt och lite kallt. Fingrarna som gripklor , vilket är småsvårt vid gitarrspel. Ljudanläggning som hade en del att önska. Känslan av att sjunga i en dammsugare var markant. Ändå var det människor som kom fram och sa att det var helt bra. Trevlig blandning av låtar framsjungna med en glimt i ögat. FRIA TYGLAR var på Skördemarknad i Gråbo. Många lokala odlare och föreningar träffades, trängdes, trivdes och sålde sina produkter. Det var ett vimmel av människor som kom och gick. Några stannade till i vinden och lyssnade. Det var trots allt en trevlig spelning och om inte annat, en koncentrationsövning av klass. Hemresan var lätt när man laddats av positiv energi.

Tiden går

Var med FRIA TYGLAR och spelade i Lerums församlingshem. En fin och glad spelning för pigga och glada pensionärer. Mycket beröm för det varierande programmet med både kända och mindre kända visor. När vi kom till församlingshemmet kom jag på att jag varit där tidigare. Redan för 48 år sedan var jag där. Jag kunde fortfarande känna av den goda atmosfär som fanns i huset då och som ännu finns kvar. Då var det ett ungdomsutbyte mellan Biskopsgårdens församling och Lerums församling. Ja-ja, tiden går och nu är man själv pensionär och långt från ungdomens längtan, ånger och blandning av självsäkerhet och osäkerhet. Som sagt, tiden går.

I österled

Så var det dags igen. Fria Tyglar reste österut, till Borås, för en spelning på Karoli församlingshem. Vi blev varmt och hjärtligt välkomnade av trevliga seniorer. I en stor samlingssal bänkade sig cirka 70 personer runt kaffeborden och för att lyssna på oss. Det blev en trevlig vis-konsert och vi fick många lovord för att vi har ett blandat och intressant program. Efter en halvtimma var det dags för kaffepaus med vidhäftande lottdragning. Sedan var det att ge på igen. Tiden förflöt snabbt och med varma och rikliga applåder ringande i öronen for vi hemåt och västerut för att ladda för kommande spelningar.

Två till synes tveksamma Tyglar avnjuter kaffe i Borås.