Miner på Mimers hus.

Onsdagskväll i Kungälv. Spelning på Mimers hus. Sittande i entréhallen med folk som kommer och går. Tidig test av ljudet, sedan väntan i drygt en timma innan spelning. Men, vilken spelning vi gjorde.I början var det endast några själar som satt och lyssnade, applåderade snällt och nickade gillande. Allt efter som tiden gick kom det fler och fler som stannade upp och lyssnade lite undrande. Efter en stunds lyssnade satte de sig vid borden och satt kvar hela konserten. När vi slutade var det alldeles fullt och applåderna varma och rikliga. En underbar spelning (åter igen).

Ekologiskt

I tisdags var Fria Tyglar och spelade strax utanför Alingsås, i Nolby Gård, på ett fantastiskt konditori/restaurang/fik. Alla deras produkter var ekologiska. Kaffet var suveränt gott för att inte tala om den myckenhet av smarriga bakverk som fanns på borden. Runt borden satt en fin och trevlig publik som i den gråkulna aftonen slitigt sig från OS-tittandet på TV. Det blev en skön kväll med många skratt och glada leenden. För oss i trion var det skönt att känna krafterna till viss del komma tillbaka efter sjukdom. Jag har svårt att komma ihåg när jag var så däckad senast. När konserten var slut blev det inte avtackning med de sedvanliga blommorna utan en kasse med hembakt bröd, grekisk olivolja och grekiska oliver, en fantastisk gåva från ett fantastiskt värdpar.

I dag är det Alla Hjärtans Dag och Fria Tyglar har varit på Kulturum i Partille och medverkat vid en liten viskonsert. Övriga medverkande var ; K-G Malm, Claes och Maria Pihl samt Christina Kjellsson. Det blev ett varierat program med många visor om kärlek utifrån olika vinklingar. En entusiastisk publik som kunde sina visor lyssnade vackert och tydligt. En mycket bra ljudtekniker gjorde att publiken fick full valuta för entrépengen. Efter två timmar var det hela över och alla var nöjda. Tyvärr var den vackra publiken inte så stor, kanske var det Tv som drog eller något annat i den kalla februarikvällen. Arrangörerna skall ha all heder för det arbete som de lade ner för att få det hela bra. Fika brödet kanske inte var ekologisk men visorna var till 100 % ekologiska, inga tillsatser fanns i varken text eller melodi.

Förtjockat

Efter en trevlig sammankomst för drygt en vecka sedan drabbades jag av en kraftig bronkit med tillhörande feber. För mig som inte har speciellt mycket kapacitet i lungorna i vanliga fall, blev den gångna veckan en riktig pärs. Akut besök på vårdcentralen ledde till penicillin och slemlösande. Det var många år sedan jag drabbades lika kraftigt som denna gång. För omgivningen var det kanske en fröjd men jag orkade knappt att prata, än mindre sjunga, öva på gitarr och allt annat som är roligt. Det var inte bara jag som drabbades, hela Fria Tyglar hamnade mellan lakan. Det enda roliga som varit under denna period är att jag blivit farfar. Ännu har jag inte träffat barnet men det skall jag nog råda bot för när jag är frisk igen. Bara att längta vidare på det. Styrelsemöte i Visans Vänner och övningar med Fria Tyglar är annat som fått strykas ur kalendern. Kanske, säger kanske, kan jag börja se ljuset i tunneln (men det är nog tåget som kommer). Hur som helst, på tisdag är det Café Wadman i Sävedalens Folkets hus och jag hoppas och vill vara på benen till dess men det är nog bara en önskedröm.