GOTT NYTT PÅ ER ALLA

Så var det då årets sista dag. Inte mycket till vinter, blåst och lite regn. Åker idag till till kompisar i Partille för traditionellt nyårsfirande. God mat och dryck samt lite raketer att kika på. Året som förflutit har varit ett gott visår. Nya spelkompisar med delvis nya infallstankar vad gäller visor och hur dessa ska framföras. Men inget är gjutet i betong så man kan alltid ändra och känna in nya idéer. Roligt och stimulerande! Har deltagit i två inspelningar i professionell studio – mycket lärorikt. Köpt mig en tolvsträngad gitarr att lira på – festligt ljud när man spelar i grupp. Även skaffat en ny ljudanläggning, liten men med enorm kapacitet. Lätthanterlig och enkel. Gjort många roliga spelningar och fler kommer. I stort, ett fint år och jag hoppas att kommande år blir minst lika bra. Jag vill tillönska er alla

ETT GOTT NYTT ÅR!!

Vi hörs!

GOD JUL

Kulingvindar på 14-17 meter/sekund, regn och cirka åtta grader varmt. Hakefjorden går i skjortärmarna. Inga fåglar seglar omkring i den kraftiga vinden. Älgarna (två kalvar, ko och tjur) klampar runt och käkar gamla äpplen som vi slängt ut. Men trots allt – det är jul igen och jag tillönskar er alla en fröjdefull jul med många visor och en och annan god ”kaka” till kaffet.

Äntligen !!

Nu har jordklotet lutat sig tillräckligt och det är dags att det lutar sig åt andra hållet i sex månader. Inte för att jag märker någon skillnad de närmaste dagarna, men jag vet att det har vänt. Sen blir det allt ljusare och dagarna allt längre.

Underbart!!

Grå, grå, grå ….

Grå är den för dagen härskande färgen utanför mina fönster. Regn och lite dimma gör att det är svårt att se över Hakefjorden till fastlandet. Även inne i stugan blir det (g)rått men det avhjälps lätt med en brasa i kaminen. Just nu håller vi i FRIA TYGLAR på att via datorkontakt forma ett skivkonvolut. Jisses, vad det är svårt att få till färgerna som vi vill. Vi var ju i Lynga studio för en tid sedan och spelade in, så nu är det dags att skicka ut färska och fina demo-skivor till olika arrangörer.

Eftersom jag har åkt på en inflammation i höger handled och erhållit en kortisonspruta i den samma, har jag gott om tid att lyssna på nya och gamla visor då doktorn ordinerat vila från gitarrspelet i några veckor. Visst finns det massor av dem! ( Jag menar inte doktorer utan visor.) Vissa kan man vara utan (gäller även doktorer) men många är små guldkorn som i sitt rätta sammanhang är ljuvliga. Hörde av en gammal kompis via nätet., Leif Thuresson i Karlshamn var på jakt efter en text av Stefan Demert. Till all lycka hade jag den i mitt arkiv och kunde hjälpa honom att åtgärda bristen på text. Lev lugnt och på återhörande!

Nya nunor

Jonny Andersson                                Peo Högman                                          Anders Åsefeldt

Dessa fagra nunor är det som är FRIA TYGLAR. En trio någorlunda mogna herrar med ett genuint intresse för vis-musik. Sedan ett år spelar vi tillsammans i de mest skiftande sammanhang. För seniorer, på vis-träffar, på egenarrangerade vis-caféer osv. osv.

Så här ser vi ut i full frihet.

Kallt, Kallt, Kallt

Usch, nu är det december och stormbyarna sliter i träd och allt som finns där ute. Skönt då att sitta inomhus och lyssna på visor. I går var jag på två (säger två) julsittningar. Först för cirkelledare inom ABF. En trevlig träff på Möllan i Mölndal med lite julmat och trevliga människor. Sedan på kvällen var jag i Skärhamn där Visans Vänner på Tjörn hade säsongsavslutning. Åter julmat och trevliga människor. Då hade vinden redan ökat och förde med sig blötsnö som gjorde det alldeles svart på krogen vi satt på. (Svartkrog?) Hemfärden blev ett äventyr. Såg inte ett smack framför mig. Som tur var fanns det inte många bilar på vägen men de som var ute tog det lugnt och stilla, så hem kom jag. Sedan var det ström som kom och gick under hela förnatten. Klockan ett var det dock dags för ett riktigt strömavbrott som varade i tio timmar. Svalt och skönt att vakna när det är tolv grader i rummet. Men, strömmen kom åter och även det normala livet. Utan tvekan är vi sårbara när naturen berättar för oss att den finns. När jag väl fick igång datorn hade det inkommit ett antal filer från den gode Peo Högman. Det var ljudfiler från inpelningen vi gjorde i Lynga. Klart godkänt kan jag säga med stolthet. Nu är det bara bilderna som Adam tagit som saknas, sedan är vi uppdaterade igen med nytt presentationsmaterial. Skôj!