Ack, ljuva Halland

En tjockvarm afton på Mårtagården på Onsala-landet bland sjöfolk och vackra nejder, spelade vi för en förtjusande publik. Regnet som hotade med att förstöra konserten kom aldrig men det vare en tryckande värme. Om ni aldrig varit på Mårtagården, åk dit. Ett stycke kulturhistoria som pietetsfullt sparats till eftervärlden. En fantastisk miljö som sköts av ett gäng entusiaster. Att få komma dit och spela var en ynnest. Som vanligt gjorde vi bra ifrån oss och jag kände mig glad och stark när jag for hemåt. Publiken kom fram och tackade för det omväxlande och intressanta programmet vi framförde. Ack, det var en ljuv kväll i det vackra Halland!

Vid fjorden

En fantastisk afton! Ingen vind, varmt i luften och i vattnet. Bättre kan det inte bli! Denna afton invigde vi vår brygga och nya grillplats vid stranden. Goda korvar, lite kryddat fläsk och egenodlad squash. Därtill grönsallad med egenodlade grönsaker och ett lagom fluidum av jästa drycker från Sydafrika och Frankrike. Gitarr och vis-sång i den stilla aftonen gjorde inte saken på något sätt sämre. Med andra ord; En fantastiskt fin kväll med fantastiska människor och god mat. Verkligen : VISOR VID FJORDEN!!

På Sävelångens strand

FRIA TYGLAR spelade i eftermiddag vid Hantverkshuset på Nääs.  En plats vackert belägen vid sjön Sävelångens södra ända, så skön att man nästan storknar. Sjöns kluckande, trädens susande och en vis-scen som som klippt och skuren för en underbar publikkontakt. Arrangören var nöjd, publiken likaså. Vi i trion var helnöjda och kände oss fyllda med kreativ energi när spelningen var klar. Att sitta i solens sken och förmedla tankar och känslor i vis-form, det är fantastiskt! Livet kan ibland vara så skönt!!

Lilla Änggården

Drygt 150 personer hade sökt sig upp till det vackert belägna Lilla Änggården i Göteborg. Sommarkvällen var varm och skön, fåglarna kvittrade och en och annan joggare knastrade fram på den  grusade gårdsplanen. Folk handlade fika eller hade eget godis med sig som de dukade upp på sina filtar i den vackra grässluttningen. Vi i Fria Tyglar gjorde en sommarkonsert inför denna förväntansfulla publik. Framträdandet blev lyckat och publiken nöjd. Den underbara miljön gjorde säkert sitt till den sköna stämningen. Tänk att det finns så vackra spelplatser i Göteborg. Endast på avstånd hörde man bruset från trafiken på Dag Hammarskölds-leden. En underbar kväll och en lyckad spelning.

Visor i gröngräset

På Jonsereds Herrgård sken solen (ibland).  Cirka åttio personer hade sökt sig till eftermiddagens viskonsert i det gröna. FRIA TYGLAR var på strålande spelhumör och framförde ett blandat och omtyckt program. Tyvärr låg scenen i skugga och allt eftersom tiden gick blev fingrarna allt stelare. Publiken satt och solade sig och vi fick spela oss varma. Visor av Vreeswijk, Adolphson, Wällhed, Åsefelt m.fl framfördes till gitarr, bas och luta. En skön och trevlig publik gjorde allt till en skön och trevlig viskonsert i det gröna.