Räkor, räkor och mer räkor

Visgruppen SALT spelade igår för PRO i Strömstad. En mycket bra spelning där hela evenemanget började med en räkfrossa. Det fanns räkor i överflöd med bröd och vin (alkoholfritt för den som önskade). Strömstad är känt för sina goda räkor och enligt mina bordsgrannar var det så i detta fallet. Själv kan jag tyvärr inte äta skaldjur nu för tiden. Får en otroligt kolik som varar i fem-sex timmar, inget som jag längtar efter. Med cirka 150 personer i publiken som efter räkorna lyssnade och sjöng med, var det en fröjd att genomföra spelningen. Med resan till och från Strömstad i försommaren var hela dagen en mycket lyckad upplevelse.

Äntligen!!!!

Äntligen har det skett. Sommaren är så långt gången att båten har fått gå i havet igen. I år får den ligga vid en alldeles ny brygga, inte ligga på boj och vara utsatt för väder och vindar. Denna nya brygga känns underbart fin. En plats för kontemplation och kanske lite vissjungande med goda vänner. Plats finns det gott om för stilla stunder med gitarr, mat, dricka. Kanske rinner rimmen till så det kan bli lite nyskapande, vem vet? SALT är på väg upp till Strömstad nästa vecka för en spelning vilken jag hoppas mycket på. Sedan är planerna att det skall bära iväg ned till Halland för en inspelning i studio. Spännande upplevelse som väntar.

Bibliotek – trevligt!

I år kväll hade Visans Vänner på Tjörn ett offentligt medlemsmöte på biblioteket i Skärhamn. Det var öppen scen så den som ville kunde komma fram och göra något på scenen. Mycket folk var det som kom. Alla ville inte upp på scenen men många var det, en 25-personers kör, en poet samt olika konstellationer från Visans Vänner. Ett underbart spretande program blev det och folk trivdes och trängdes i ett otroligt hett bibliotek. Lagom svettigt och rörigt, kanske något vi kan göra om. Det är alltid trevligt att göra program med närliggande konstformer.