Montezumas hämnd

Ack, intet blir vad man tänkt. Spelningen på TUR-mässan i Göteborg fick ställas in då Visgruppen SALT började likna de tio färgade pojkarna. En fick influensa med feber osv, en fick en tandinfektion som försatte honom ur stridbart skick och för egen del var det den gamle Montezuma som visade att han fortfarande vill hämnas. Sitsen på toastolen fick aldrig chans att svalna mellan besöken. Ack, ja! När endast 25 % av oss var vid något så när full vigör, beslöt vi att lämna WO. Kanske får vi möjlighet någon annan mässa, vem vet. I mitt fall är viktnedgången på cirka sex kilo sedan i lördags. Kan verka gott men det absolut fel sätt att banta på. Nu är förhoppningen att vi alla återfinner våra rosiga och friska kinder så vi åter kan spela och var nöjda.

Vårtecken på rad

Här ner vid fjorden händer det saker i naturen. Tussilago, huggorm, strandskata, lärkor gör att det spritter i strängarna. I två dagar har jag  kunnat njuta av ett fantastiskt vårväder. All världens ondska och oro stannar på andra sidan vattnet. Måsar, trutar, kråkor och skator väsnas och har väl som alla fåglar så här års hormonrubbningar och sitter och gapar efter en kär vän att umgås med. Själv sitter jag med en 23-årig rom i kvällningen och bara njuter av att finnas till. På söndag bär det iväg till Turistmässan i Göteborg för en spelning i montern för Södra Bohuslän – spännande!

Lapp på luckan

Visans Vänner på Tjörn hade idag en konsert till minne av Evert Taubes födelse. Jag hade förmånen att få vara med. Det var helt fullt i salongen på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Om fler kommit in hade brandmyndigheten haft anmärkning att ge. Men som sagt, fullt hus och fullt ös. Första avdelningen var vikt åt Visans Vänner som med flera olika konstellationer framträdde med känt och okänt av Evert Taube. Andra avdelningens artister var det en värme att se och höra. Tre unga vissångare, Tjörnbor alla tre, framträdde med kläm och bravur. Först Christian Levin som ensam men utan synbar nervositet tolkade två välkända visor. Därefter kom duon Johan och Petter och gav oss prov på sina Taube-tolkningar. Att höra dessa unga killar framföra Taubes visor på detta sätt, gör att jag med glädje och viss förtröstan kan se frmtiden an när det gäller återväxten inom viskonsten. Jag vet att de även framför många andra visor och även andra musikstilar med gott resultat. Jag får heller inte glömma att nämna den fantastiska insats som gjordes av Skärhamnstrubaduren och Taube-tolkaren Axel Falk.

Christian Levin                                                 Johan & Petter                                 Den välpackade publiken