Full swing i ”Sumpen”

Gårdagskvällens spelning för byalaget i Kyrkesund, blev en lyckad tillställning. Dock saknade SALT sin fjärde medlem Bosse som just nu steker kroppen på Hundöarna.  Lokalen var helt fullspikad och publiken på strålande humör. Som vanligt var det Kyrkesundsborna som ställde upp för sin lokal, ”Sumpen”, och för hela samhället. Stämningen på topp och det smittade av sig till oss som var på scenen. Den gode Göran hade med sig ett antal låtar som vi visserligen kände till men aldrig övat. Men med friskt mod och lite förstånd gav oss på dessa låtar. Det blev en veritabel succé när vi startade med ”Livet är en fest”. Ribban var nu lagd och sedan var det bara att ösa på. Extra hjälp med att höja stämningen fick vi när min son Kalle äntrade scenen och fick publikens hela intresse. Utan tvekan fick han kvällen kraftigaste applåder och bifall. Publiken sjöng med i många av låtarna vi spelade och i drickepauserna fick de chans att språka med varandra. Nog så viktigt när man jobbar och gnor hela veckan. Det var tredje gången vi var och spelade på byalagets pub-kväll och vi hoppas få komma åter om ett år eller så.

SALT i full frihet-

Gubbar i full frihet                                                                Ätteläggen                                                Görans spelordning

Vintervisor

Med Visgruppen SALT har vi nu varit ute på två träffpunkter för något äldre kvinnor och män. En fin visstund på Floda församlingshem en kall och vintrig tisdag och en trevlig spelning i dag på Träffpunkt Mosaiken i Partille. Två spelningar som mottogs med glädje och många leenden. Tacksamma åhörare som efter kom fram och tackade för det lite annorlunda låtval vi har i SALT. Det är med stor glädje jag känner när vi är ute på denna typ av spelningar. Kanske förgyller vi någon människas liv en liten stund då tankar på ensamhet, åldrandets bekymmer och eventuell sjukdom förträngs.

Fullt hus

Visgruppen SALT spelade för Aktiva Seniorer på Lundby församlingshem igår. Fullt till sista plats med en engagerad publik som gav oss toppbetyg. Tacksamt men det är inte svårt att spela för en publik som är lyssnade och intresserad. Det är publiken som ska ha toppbetyg! Många kände igen visorna om sjömannens liv som Anders Wällhed skrivit och Bosse Andersson satt musik till. Samtidigt reflekterade jag över att ; Här skall man åka och spela för pensionärer och den första man träffar på när man kommer dit är en gammal barndomskamrat. Dags att omvärdera begreppet pensionär, tror jag. Det är mer och mer så att publiken är intresserad av Bob Dylan än om Evert Taube. För min del kan bägge dessa giganter inom musiken samsas i ett visprogram.

Vårsäsong på gång.

Visans Vänner på Tjörn startade sin vårsäsong i går. Det var mycket god anslutning, 27 medlemmar kom. Första temat för våra månadsträffar var ”Birger Sjöberg + blandat”. Ett flertal visor samt kort information om Birger Sjöbergs liv gavs. Sedan när det kom in på blandat blev det mer fart i struparna. En ny bekantskap gästade oss, Lennart från Göteborg/Gullholmen. En trevlig person som vi med glädje hälsar som medlem om han så önskar. Vi samlades som vanligt i Sibräcka församlingshem, men troligtvis var det för sista gången då kyrkan ska avyttra huset. Dock har vi med tacksamhet mottagit ett erbjudande från Billströmska folkhögskolan, att få ha våra månadsträffar i skolans matsal. Då vi under året har ett flertal gemensamma projekt är detta en elegant lösning som vi fått till skänks.