Partille om hösten

Kulet och grått. Duggregn med vidhängande känsla av olust men inomhus på Forellen var det glada miner och ljusa sinnen. Publiken, mest bestående av kvinnor som inte var direkt nykonfirmerade, lyssnade med schwung och kraft. Vickade med olika kroppsdelar i takt med de visor som framfördes. Lyssnade aktivt med leenden och stundtals med skratt. Nickade igenkännande till vissa visor men rynkade inte på näsan åt modernare takter. Det var en festlig spelning och nog märkte jag att livet tycktes flyta lättare, både i mina och åhörarnas ådror. Jag är tacksam att få medverka vid spelningar av detta slag. Nu ser vi fram mot Mariestad den 12/11.

Lerum

I går kväll gjorde Visgruppen SALT en spelning i Lerum. Det var Föreningen Norden som arrangerade en visafton på Dergårdens bibliotek. En engagerad och entusiastisk publik som med liv och känsla levde sig in i de visor vi framförde. Det blev en lyckad kväll i en trevlig miljö. I morgon är det av till Partille för nästa spelning. Hoppas det lir lika lyckat!

Öva, öva och öva

Mariestads Visans Vänner har sin årliga ”Till minne av Cornelis”-konsert den 12/11 kl.18.00. I år känner jag mig hedrad då de inbjudit mig att tolka Cornelis för vispubliken i Mariestad. Inför den viskvällen har övandet blivit en nödvändighet. Basisten och gode vännen Peo Högman och jag sammanstrålar på Kustens hus i Göteborg för repetitioner. Är vi tillräckligt ihärdiga kan det kanske bli nåt, vi får se.

Höstmys

I går kväll var jag och frun på en fantastisk trevlig middag hos en visvän iSkärhamn. Medan mörkret tätnade utanför fönstren bjöds vi på lax med en formidabel sås och tillhörande vätskor, ostbricka med Grådask, kaffe och äppelkaka. Efter en stund kom gitarrer och luta fram och en mycket improviserad musikstund gick av stapeln. Allt från ”Pärleporten” till Elvis-favoriter. Stämningen var på topp och det var ett MYCKET mysigt avbrott i en annars ganska trist årstid. Men varför misströsta? Nu är det hög tid att fundera på vilken senap man skall ha på julskinkan.

Brrrr

Nu har hösten verkligen anlänt med rusk och mindre värme. Men den värme som saknas utomhus får ersättas med den inomhus. Elda i kaminen är inte helt fel. Skänker god värme och inte så lite mysfaktor. Mer värme fick jag på Visans Vänners möte på Tjörn i går afton. Temat var två, kanske lite ovanliga visdiktare; Barbro Hörbergis och Ted Gärestad. Alla vet vilka dom är men det är få som sjunger deras visor. Under kvällen visade det sig att ett flertal goda tolkningar fanns land medlemmarna. Tyvärr var ett flertal medlemmar bortresta så vi var färre än vanligt. Dock blev det en lyckad kväll som verkligen värmde i höstrusket.