Viskadalen

Gjorde igår kväll tillsammans med SALT en spelning på Viskadalens folkhögskola. Den skolan ligger i en fantastisk natur vid Viskan som slingrar sig ned mot havet. Spelningen då? Jo tack, den varna och ett varierat prograr mycket bra. Publiken nöjd och spelemännen nöjda. Bra drag i låtarna och ett varierat program som vidmakthöll publikens intresse.

Proviantering i Tyskland

Är hemma igen efter att tillsammans med sonen rest till de nordliga delarna av Tyskland. Över Fehmarnsund som mötte med skummande vågor gick vår resa. Sedan snabbt in på den stora pråmen som tillhandahåller  jästa, brända och destillerade varor. Rom och whiskey, öl och vin lastades in i bilen för transport till Sverige. Men visst är det vansinniga mägnder som tillåts ta med in i landet. Vem i hela friden kan konsumera 110 liter öl, 90 liter vin för eget bruk innan det förstörs av ålder? Inte jag hur jag än tar i. Nå väl, vi hade en trevlig resa med övernattning hos min svåger i Danmark. Kanske gör vi om det när det blir tomt i skåpen.

Från Skärhamn till Nääs

Mellan Skärhamn och Nääs är det några mil. Två olika naturtyper. Skärhamn med sina härliga klippor och berg som är slipade av västanvinden och Nääs som ligger inbäddat i lummig grönska. Men ack, det är svårt att säga vad som är vackrast. Det är troligtvis en fråga om vilket humör man är på. Även de spelningar vi gjorde i SALT var det mil mellan. Men det är klart, det var nog en humörfråga även det. I bland är man på tårna och stundtals är man närvarande endast till en del. Det är väl så för oss alla. För min del blev spelningen i Skärhamn i förgår ganska oinspirerad men idag på Nääs var det åter som förr. Så det kan vara. Nu är det dags för en liten resa till Puttgarden tillsammans med sonen så vi hörs igen om några dagar. Hoppla!!!

Äntligen igång igen!

Så har då äntligen höstsäsongen med Visans Vänner på Tjörn kommit igång. I kväll var det en fin träff i Sibräcka. Kvällens tema var Olle Adolphson/Beppe Wolgers. Visvännerna hade verkligen grävt i sina samlingar för att kunna komma med fina alster. Det var en fröjd att njuta av dessa. Även fin biografi om Olle Adolphson fick vi till livs. Jag blir varm i själen när jag allt mer inser den fantastiska kunskap som finns hos medlemmarna. Nästa möte i början av oktober kommer att ha Barbro Hörberg och Ted Gärestad som tema. Något att se fram mot.