Hemma igen


Är hemma igen efter några fina dagar i Blekinge och Skåne. Visgruppen SALT hälsade på gitarrbyggaren Peter Bengtsson i Krokås utanför Simrishamn. Vi fick en trevlig visning i Peters verkstad. Material, verktyg, lackering. Ja, mycket var det han informerade om. Vid en mycket trevlig kaffestund i Peters trädgård fick vi möjlighet att provspela några olika modeller. Svårt att klaga på ljudet, om man så säger.

Fortsatt resa genom ett vackert Österlen till Kåseberga. Kom fram med andan i halsen men det blev en fin spelning med ett stilla hav utanför portarna på Sjöräddningsmuseet. Anders Wällhed medverkade med att framföra några av sina dikter om sjölivet. Mycket publik som sade sig njuta av tillställningen. Efter konserten var det dags för vickning hemma hos det fantastiska paret Wramnert som lika generöst som vanligt erbjöd mat, dryck, logi och trevligt sällskap. Kanske får vi komma åter nästa år?

Visgruppen SALT  på den pensionerade sjöräddningskryssaren N.A. Båth:s fördäck.

Efter underbar frukost hos familjen Wramnert bar det av till Lund. Bokade in på ett gott hotell för två nätter, sedan var det att bege sig ut på stan förskaffa en hatt till vår basist. Detta lyckades men inte för än dagen efter ankomst till Lund. Många artister, både gamla känningar och unga okänningar fanns att avlyssna. Elever från Viskolan i Västervik var där. De startade bägge dagarna och man kan säga att det var varierande kunskap och känsla bland dem. Bland övriga artister var det ett brett utbud med klassisk visa, danskar som spelade blues, duktiga instrumentalister, duktiga texttolkare och mycket mer. För min del var Kristina Kjellson den största behållningen. Hon hade publiken i sin hand fullständigt. Ett varierat och roligt/allvarligt program fick tiden att fara iväg med farlig fart. Hon är en otrolig textkreatör med en snygg musikalisk förpackning.

Resan hem gick med trötta men nöjda gubbar i lasten.