På Flatön

Med vägverkets färja MAJ for vi över från Orust till den Taubska idyllen Flatö. På slingrande vägar mellan gröna hagar och gråa berg, passerande Handelsman Flinks affär och kom till den vackert belägna kyrkan. Här skulle SALT göra sin första kyrkospelning. Trots det för en svensk försommarkväll typiska duggregnet, kom det mycket folk till kyrkan. Två goda visvänner från Västergötland dök upp för att lyssna. TREVLIGT!

Det blev en lyckad spelning inför en mycket trivsam publik som gav oss stående ovationer efter spelningen.

Säsongsavslutning

Precis hemkommen från Tjörns Visans Vänners våravslutning. 32 glada visvänner (några nya) mötte upp under temat Fest- och kalasvisor. Vad blandat och trevligt det blev! Folk hade grävt i sina arkiv och hittat en skön blandning av visor. Bellman, Wadman (Göteborgs egen Bellman), Cederhök, Olrog, Franzén, Dageby, Taube och många fler poeters verk framfördes. Det var ett sjungande och spelande med känsla och klang. Ett värdigt avslut på en fin säsong. Nu är det den kommande Visfestivalen som är föreningens stora paradnummer.

Sommar’n kommer

Sitter nu i stugan på Tjörn. Göken gal som en galning runt om i träden. Festlig pippi, han laborerar med flera läten. Ibland kan man höra hur han liksom harklar sig. Kanske hjälper det till för att skaffa sig ett kvinnfolk. Kanske värt att testa?

Sommaren är nu i antågande och alla visfestivalers tid tar vid. Själv kommer jag, tillsammans med medlemmarna i Tjörns Visans Vänner, jobba för att göra årets visfestival på Tjörn till något riktigt bra. Årets artistuppbåd som vår festivalgeneral Bosse Andersson fått ihop går inte av för hackor. Pernilla Andersson, Lasse Tenander, Hanne Juul, Uno Svenningsson, Lotta och Mikael Ramel, Axel Falk, Majornas 3:e Rote m.fl. Hoppas det lockar dig och dina vänner att besöka oss. En trevlig festival med trevliga människor i en trevlig miljö befriad från öltält. Var och en tar med sig sin egen picknick med egen dricka. Kom i god tid för en bra plats.

För mer info om visfestivalen kan du läsa på www.tjornsvisfestival.com

Hej på en stund.