Vid Kinnekulle

Visgruppen SALT har i veckan gjort en miniturné till Götene. På två dagar spelade vi för äldre vid sex tillfällen. Fantastiskt bemötande och en uppskattande publik som gärna sjöng med och kom med egna önskningar. Trånga och trivsamma träffpunkter runt om i kommunen, gjorde att kontakten med publiken var otrolig. Vi övernattade på vandrarhemmet i Hällekis. Ett ställe med god service och frukost.

Att resa runt och sprida visan på detta sätt är det roligaste och mest givande man kan göra.

Resfeber

Har tillsammans med Visans Vänner på Tjörn rest runt i det vackra Blekinge. Föreningens årliga vårresa med Karlshamn som fast utgångspunkt. I dagarna fyra for vi runt och guidades av kunniga personer. Mycket såg vi, både intressant och sånt som var mindre intressant. Resans höjdpunkt var när vi träffade Visföreningarna i Sölvesborg och Karlshamn vid en gemensam träff på en restaurang i Sölvesborg. Det blev några intensiva timmar med massor av sång och musik.

Visans Vänner Tjörn

Ett stort tack till Peter Bengtsson i Sölvesborgs Visans Vänner som ordnade allt till belåtenhet. Det är med förhoppning om kommande vismöten vi ser framtiden an.

Bengt Girborn, Visans Vänner Karlshamn

När kosan styrdes hemåt via Glasriket var alla nöjda med resan och redan nu hoppas vi att nästa vår skall bjuda på nya trevliga resmål som berikar vår kunskap om viskonsten.

Spelglädje

Konsert på Torsö bygdegård tillsammans med Björn Larsson (Gullspång) och Anders Ramberg (Torsö). Jisses, vad det svängde mellan varven! Det är elva år sedan vi spelade samman senast. Dock var det som om vi träffades förra veckan när vi satte igång. Ett blandat program innehållande allvar och skämt i en underbar mix. Publiktillströmningen var tämligen god med tanke på det underbara vårvädret. En mild och skön aftonbris utanför fönstren men full storm på scenen gjorde att publiken trivdes. Tack vare kompisen P-O Högman hade vi ett fantastiskt ljud. Kanske kan vi skapa en liknande spelning på Tjörn någon gång i framtiden, vem vet? Men utan tvekan var det mödan värd att åka till det vackra Torsö med sin fina bygdegård.

Nu hemma på Tjörn igen, har jag för första gången i år hört göken. Kan man ha det bättre?

I Molomlandet

I går kväll hade Visans Vänner på Tjörn månadsmöte. Temat för kvällen var Alf Hambe. Aftonens värd, Anders Åsefeldt, skötte programmet med den äran. Medlemmarna hade verkligen läst på sin Hambe och ett flertal okända och kända visor framfördes. En av medlemmarna deklamerade några visor ur Hambes debutsamling ”Astronaut till häst”. Att Hambes underfundiga och ibland udda texter går hem hos visfolk är att konstatera. Den nu 80-årige textvridaren har sannerligen satt sina spår i den svenska visskatten. Med andra ord; det var en trevlig och välsjungen kväll.